2015. szeptember 13., vasárnap

#Kritika - Moonlight night

Sziasztok!
Elkészültem ezzel a rendeléssel is, szintén megcsúszva. Igyekszem behozni a lemaradást!:)
Kezdjük is.
  LINK 

A kinézet: Amikor megnyitottam a blogot, elámultam. Nagyon szép a design-od és ahogy olvastam Te magad csináltad! Úgyhogy gratulálok. A fejléced mesés. Nem túlzsúfolt, de nem is pang az ürességtől. A színeket is jól kombinálod, a karaktereket ügyesen kivágtad. Egyszóval tökéletes.A modulok is rendben vannak, esetleg abba kötnék bele, hogy a chat-et felcserélhetnéd a feliratkozókkal, hogy ne kelljen annyit görgetni. Én elsőre szinte nem is találtam. Plusz ahogy látom a Navigáció menüben ott vannak a fejezetek pont, úgyhogy nem tartom fontosnak, hogy legalul még ott legyen egy blogarchívum is, ami gyakorlatilag ugyanazt a szerepet tölti be, de ez nem olyan nagy dolog.
A szöveg betűtípusa is jó választás, ráadásul nem fehér, vagy fekete, így könnyen olvasható. A barna olyan megnyugtató, nem tudom. A design témát ezzel akár le is zárhatom, hisz nincs mibe belekötni, mert úgy jó, ahogy van. Szép munka.

A történet: Na ez már egy érdekesebb pont. Maga az alapötlet nagyon jó és ami még jobb, hogy a megvalósítás is! Egyáltalán nem sablonos és olvastatja magát az egész. Ügyesen alkalmazod a tájleírást is, a párbeszédeket is jól fogalmazod meg. Az elején tényleg abban a hitben voltam, hogy Ella valóban az eljegyzési partijára készül és nem egy álom, mint ahogy az kiderült. Az egy kifejezetten gonosz húzás volt. Nem tudom, nekem nem volt meg a Roxfort-os beütés, talán mert annyira lekötöttek az apróbb részletek, hogy nem is figyeltem erre. Különleges karaktereid vannak, főleg Lionel (aki egyébként nagyon tökéletesen lett megalkotva) és Mr. Grey. Emellett a főhősnőnek, Ella-nak furcsa ,,látomásai" vannak, ami még inkább arra késztet, hogy olvassam tovább. Észre sem vettem, hogy telik az idő, miközben olvastam. Simán ki lehetne adni akár egy könyvként is, mert van annyira jó. A történet szerint Ella bekerül egy bentlakásos iskolába, ahol máris frenetikus belépővel jelenik meg. Összebarátkozik a szobatársával, Misako-val, aki japán származású (ha jól vettem le) és egészen kedves, bár kissé hiperaktív. Mivel én alapjáraton bírom a keleti dolgokat, külön örülök neki, hogy beleszőtted ezt is. Aztán összetalálkoznak a trióval (Lionel, Kevin és Beni) akik közül Lionel különösen furcsán viselkedik már az első perctől fogva. kezdve azzal, hogy szabályosan leüvölti Ella fejét, csak azért, mert véletlen meglátta. Persze később kiderül, hogy mi ennek az oka. Ami nagyon tetszik, az Ella és Lionel hevessége. Nyilvánvalóan gyűlölik egymást és ezt még ki is mondják, de ez a történet folyamán átalakul egy fura barátsággá, aztán utána megint gyűlölködés és végül vágy aztán a nagy semmi. Ella pedig menekülni akar ez elől, de mivel Lionel barátunk nagyon vonzó személyiség, így nagyjából lehetetlen küldetés. Közben a látomásai egyre sűrűsödnek, míg végül teljesen kiakad. Ott jön a fordulópont és elkezdi érteni a dolgokat. Abba talán belekötnék, hogy amikor Nicolas-al diskurál, ott túlságosan gyenge elméjűnek tűnik. De azért Nicolas kedves, és próbálja rávezetni, míg végül sikerül is. Aztán a ,,baleset" újból felforgatja a dolgokat és Ella megint csak menekülni akar.
Fantasztikus! Nekem nagyon tetszik és örülök, hogy egy ilyen művel találkozhattam.
A helyesírást tekintve találtam néhány hibát, de ez nem sok és nem is túl komolyak.

Az 1. fejezetből:
,,Éreztem, hogy szívem heves rohamba kezd, hogy majd felszakítja mellkasom."
Helyesen:  ,,Éreztem, hogy szívem oly heves rohamba kezd, hogy majd felszakítja mellkasom."

,,Elég zordnak tűnt kívülről, de bent már elég lakájos volt."
Helyesen:  ,,Elég zordnak tűnt kívülről, de bent már egészen lakájos volt."

A 3. fejezetből:
,,vérható" ->  várható
,,épp" ->  ép
,,werwolf" -> Ez nem werewolf akart lenni?

Észrevettem, hogy az elején Ella gondolatait zárójeles megoldással fejezted ki, de később rátértél a dőlt betűkre, ami jobb is, hiszen így jobban látható.

Összegezve: Nekem nagyon tetszett. Remélem hamarosan lesz folytatás, mert nagyon megnyerő és különleges a történeted!

Chibi.

2 megjegyzés:

  1. Szia, Chibi!
    Nagyon köszönöm a kritikát, és az időt, amit az olvasással töltöttél! A Roxfortos beütést nem is szerettem volna elérni, így nem is gond, ha az nem volt meg neked. :D A kiadatás is tervben van, de ahhoz még sok munkám van ezzel a történettel.
    werwolf pedig emberfarkastjelent. :D Vagyis alakváltót. Anno utána néztem pár hiedelemnek és ez tetszett meg a legjobban.
    A zárójelek pedig véletlen maradtak meg. Azzal jelölöm magamnak, mit is kell dőlt betűbe rakni. :D
    Még egyszer, nagyon szépen köszönöm!

    VálaszTörlés